Blog

Eind vorig jaar besefte ik dat er iets moest veranderen. Wéér was ik mezelf aan het voorbij lopen. Ik deed wat ik altijd al deed, maar dan +1 baby. Het leven verandert constant, er zijn voorziene en onvoorziene dingen die op ieders pad komen. Toch hou ik me graag vast aan hoe het altijd geweest is, loslaten zag ik als falen, maar ik moet leren meebuigen met de wind van mijn leven. Soms kies ik ervoor te negeren waar ik me eerder al van bewust was, tot er iets gebeurd.  Ik word ziek, de zaken gaan slechter of ik raak oververmoeid,..Ik heb geleerd dat als iets mij stress begint te veroorzaken dat het dan de moeite waard is om erover na te denken om het los te laten.

Ik ben de zaakvoerder van Pand 3, een unieke interieurzaak die ik 3 jaar geleden ben opgestart. Het was altijd al mijn droom om iets in die sector te verwezenlijken, maar dan op een andere manier. Geen IKEA, waar iedereen hetzelfde kan kopen, maar iets kleiners en uniek. Waar alle meubelstukken een verhaal hebben, in een pand met historisch gegeven en een klein beetje mysterie. Een speciaal huis waar je door kan lopen en waar alles te koop is.

Zo gezegd zo gedaan. Nu 3 jaar en een baby later, besef ik dat wat ik ooit als hobby zag, tot iets veel groters is uitgegroeid. Veel mensen hebben geen idee wat voor werk er kruipt in het houden van een interieurzaak. De zaak onderhouden, kuisen, meubels inkopen (internationaal dan in mijn geval), ze ophalen en verkopen, klanten aantrekken, site onderhouden, marketing, alle administratie, verzendingen, leveringen,.. Noem maar op! Dit allemaal in men uppie, bovenop mijn andere job.. Want van maandag tot vrijdag ben ik ook nog life coach, bij life coach Sófie.

De perfectionist in mij, wil dit dan ook goed doen. Maar de laatste tijd merkte ik dat ik er minder en minder tijd aan kon besteden. Toch minder dan ik wou en voor ogen had. Omwille van verschillende factoren, die duidelijker zullen worden in mijn boek. Aangezien mijn coachingspraktijk (die ik van maandag tot vrijdag run), zich ook nog steeds aan het uitbreiden is, heb ik uiteindelijk besloten een grote uitverkoop te doen van Pand 3. Ik moet leren loslaten en dan leren omgaan met die veranderingen en beseffen dat ik maar 2 handen heb en 1 hoofd. Niet alleen de meubels en interieurartikelen dien ik los te laten maar ook de emoties die er mee te paar gaan. Het is toch ook ergens een kleine baby, niet?

Dus, ik hou een uitverkoop. (Deze week is het trouwens een super uitverkoop met ongeziene kortingen!) Wil je nog vlug een kijkje komen nemen? Dan kan dat nog deze zondag tussen 14u en 18u. Welkom!

Wat er daarna gaat gebeuren is een beetje onzeker. Pand 3 blijft bestaan maar op een andere manier, een voor mij gemakkelijkere manier, zodat ik alles beter kan combineren. Voorlopig evolueer ik naar een online shop, het fysieke gebeuren laat ik, na de uitverkoop, los.

Ik moet even terug mijn prioriteiten op een rij zien te krijgen nu dat prachtige mannetje mijn leven verrijkt.

Is er iets dat jij moet leren loslaten? Weet je niet goed hoe? Schrijf je dan hier in en ontvang binnenkort mijn tips over loslaten in je mailbox!

Groetjes,

De los-later.